კერკის გუნდმა მშრალი ხილის საწარმოს მშენებლობა მაღალმთიან აჭარაში, ეკოლოგიურად სუფთა გარემოში, სოფელ ძენწმანში, კოვიდ პანდემიის პერიოდში, 2020 წლის აგვისტოში დაიწყო. გუნდის მთავარი იდეა და მისწრაფება იყო, ეწარმოებინა ქართული ნატურალური, ჯანსაღი და სასარგებლო პროდუქტი. 2021 წლის მარტიდან, საწარმო უკვე სატესტო რეჟიმში მუშაობდა. 2021 წლის დეკემბრიდან კი, ბაზარზე მშრალი ხილის მწარმოებელი, ახალი ქართული ბრენდი "კერკი" გამოჩნდა.
კერკის გუნდი ამ ეტაპზე აწარმოებს 5 სახის პროდუქტს: ჩირი, ტყლაპი, თხილეული, ჩურჩხელა, ცუკატი.
საწარმოს გუნდმა ტრადიციული წესით დაამუშავა და ,,ძაფზე აასხა’’, 100%-ით ნატურალური, ხურმის და ვაშლის ჩირი, რაც ბაზარზე ტრადიციული წესით დამზადებული ჩირის მაღალი სტანდარტით შეფუთვის პირველი მცდელობაა.
მნიშვნელოვანია, რომ საწარმო აღჭურვილია მაღალი სტანდარტის მანქანა დანადგარებით, შემნახველი და სამაცივრე სივრცეებით, საწარმოო ზონებით.
კ ე რ კ ი მომხმარებელს სთავაზობს უმაღლესი, ISO სტანდარტების ე.წ. საოჯახო, "დოიპაკ" და ძაფზე ასხმული მშრალი ხილის დაცულ შეფუთვებს, რომელიც უზრუნველყოფს პროდუქციის შენახვის პირობების და გემოვნური თვისებების მაქსიმალურად შენარჩუნებას.
საწარმოში დანეგრილია სურსათის უვნებლობის მენეჯმენტის ISO22000 სტანდარტი.
კ ე რ კ ი ძველქართული სიტყვაა, რომელიც საქართველოს რამდენიმე რეგიონში ახლაც გამოიყენება და მზეზე გამომშრალ კურკოვან ხილს ნიშნავს.
ქართული პროდუქტის შექმნის იდეაზე მუშაობისას, ლოგოს და ხასიათის შთაგონების წყარო ქართული ანბანი გახდა.